Tankar på jobbet

Okej... Så detta borde jag verkligen inte göra men självklart är min sista dag den dag som går så sakta att jag snart skjuter någon. Kan klockan inte bli 19.15 så jag kan få gå och äta sallad och ta ett glas vin? Men sen är jag också så otroligt sugen på godis så egentligen längtar jag bara till jag kommer hem efter utgången och får äta mitt godis. Freak.

Några saker jag har tänkt  på idag är:
- Varför tror folk dem är coola när dem gasar sin bil, vad är det som är så coolt med det?
- Varför tror killar att man är intresserad av dem bara för man är trevlig och ödmjuk?
- Varför är jag så störd så jag typ får kväljningar när jag ser andra människor äta när jag själv inte äter? (Bara människor jag inte känner)

Bara lite småtankar såhär på fredagseftermiddagen. Vi hörs imon, ha en trevlig kväll.
 (nu kom det förresten in en snygging här, alltid något uppiggande...)
xxx

10

Fredag igen, väldigt underbart med tanke på att det är min sista heltidsarbetsdag. Just nu sitter jag och äter frulle - Blårbär och Hallon med grönt te. Håller på samma gång på att tänka på vad jag ska ha på mig ikväll - det blir nämligen utgång Deluxe. Antagligen min sista i Sverige, gissa om jag ska spåra? Haha, nej det ska jag inte, ingen bakfylla, men jag kan ju faktiskt spåra utan alkohol inkluderat. Jag vet inte hur vädret blir ikväll så kanske blir leggings eller jeans, fast helst vill jag ha klänning.

Jag jobbar iaf till sju sen kommer Alex och vi ska duscha och dricka cider i bastun på gymmet, göra vid oss och sedan gå ut och äta för att sedan dra ut någonstans.

Så jag antar att det inte blir mer bloggning idag. Förresten, nu har jag gjort mitt schema. Om jag får mina valda klasser vilka jag ska registrera mig för den 11 august 9.00 AM (kommer sitta där 08.59) så kommer jag att gå i skolan 2 klasser måndag, 3 klasser tisdag sen 1 morgonklass onsdag sen ledig tors, fre, lör och sön. Jag säger bara: Hur nice??? Jag dör.

Nu ska jag käka upp här sen börja fixa mig.

ENJOY LIFE FELLAS. (HAHA, det uttrycket alltså!)

xx


11

Okey, så framöver kommer mina rubriker bara vara nedräkning. Regnet öser ner och det är typ mörkt ute, sedan när var det oktoberväder i juli? Hmm.

Kom hem från jobbet för en timme sedan, då hade pappa dukat upp hallon, blåbär och grädde vilket jag har dille på nu. Jag kan äta det hela tiden, men idag fick det bli min kvällsmat. Nu har jag bara en dag kvar på denna anläggningen vilket känns otroligt skönt. Det kryper i mig nu när jag står och ser på alla svettandes killar och tjejer. Jag orkar inte stå och läsa tidningar hela dagarna.

Nu läggs bloggen lite åt sidan, som ni kanske förstår är det sluttampen innan departure och det är MYCKET som fixas, eller har fixats. Nu är det inte så mycket mer. Det största är fixat: LÄGENHET. Idag betalade vi första hyran och allt är klirrat och klart. Gissa om jag är glad, och en väldigt stor sten ha fallit från mina axlar. Så när vi landar på måndagen den 10e tar vi taxi till Chelsea och vår egen egen egen lägenhet på 9th Avenue and 37th Street. Det är för bra för att vara sant. Sen är det direkt till IKEA som gäller och antagligen lite, för min del, sushi på golvet på kvällen. Ni vet sånt man ser i amerikanska filmer när dem är nyinflyttade, just så. Haha.

Idag har jag handlat alla produkter jag skulle, ansiktskrämer, lite smink, parfym, bodygrejs etc. Så nu är det klart. Och min shopping från nätet har kommit. Fin kjol, paljettleggings, gladiatorsandaler, ballerinaskor och ett par otroligt snygga klackar. Jag blir typ 190 i dem och hade nog aldrig använt dem i Sverige, men i New York mina vänner, där ska dem svepa golvet på Tenjune and 1Oak. LOVELY! AHHHHH

Nu ska jag installera mitt Office paket till min dator, efter typ 3 års väntan.

Vi hörs sen,
xx

lalalalala

Sitter hemma hos mamma och kollar film. Är så trött så ska strax sova tänkte jag. Idag har jag flängt ner till Lund, jobbet och hem. Trött trött trött. Tittade i min kalender, och alla 12 dagar framåt har jag saker inplanerade. Holy Moly. Oj vad mycket tid jag ska spendera med släkt och familj.

Till exempel nu.

xx

Yr.

Alltså jag tror att jag bloggar, eller har bloggat vid ett tillfälle under dagen och sen tror jag på det och så blir det bara ett inlägg för jag ofta tror att jag redan har bloggat. Lite synd.

Här kommer iaf ett. Update på lägenhetsfronten är att vi nu har hittat en, ytterligare. Bella (som är i New York nu för praktik) med syster var så snälla och gick på hela tre visningar igår i Chelsea (området skolan även ligger i, vilket är perfekt). Dem gillade uppenbarligen den för dem tog den, och sen var det upp till mig att ringa och mecka.

Det var en mäklarfirma, så allt var seriöst denna gången, och det var applications forms hit, och acceptance letter dit, financial statement forms etc. som genast faxades över. Nu ska vi bara bli approved också. Allt pappersarbete tar sån j*kla tid, snacka om att USA är byråkratiskt. 

Den är iaf perfekt för oss, ett sovrum var stort nog att rymma en säng och skrivbord, kök, toalett, garderober och väldigt bra location. 

Idag är det jobb som gäller, sista veckan på denna anläggningen. Tiden går foooort. Ska ta bussen in redan nu för ska på banken plus shoppa lite.

Nu ska jag äta upp min äggröra och dricka mitt gröna tea.

Efter jobbet ska jag hem till mamma och bo där nästan hela denna veckan, sen nästa blir det hos pappa hela. Sen är det dags för avfärd, så kände att jag ville spendera en vecka med dem var. 

Hörs ikväll. 

Söndag.

Mysig söndag det varit. Vaknade vid tio, gick därefter och mötte mormor och morfar på Höganäs Museum för att där var auktion. Därefter åkte vi till Krapperup och köpte lite konst... Vidare till Elgiganten för att köpa min externa hårddisk samt Office-paket till Mac. Sen ner i stan för lite annat inköp sen slutligen hem till mormor och morfar för middag och insyning av jeans.

Nu är jag hemma, ska installera programmen nu och spara alla mina dokument/bilder etc. på min hårddisk. 

Hörs senare.
xx

Shopping

Vilken lam och härlig dag jag haft, har inte gjort någonting i princip. Nu ikväll tog jag tag i lite saker som jag skjutit upp en längre tid. Att laga kläder; ni vet en knapp hit, en dragkedja hit. Jag hatar när saker inte är fixade så idag tog jag tag i det. Jag blötlade många av mina vita kläder i Vanish för att få dem riktigt vita igen. Sen öppnade jag garderoben och tittar på alla kläder jag nästan aldrig använder och tänkte: Vad kan jag göra för att börja använda dem? Så jag tog fram saxen, lite kedjor och nål och tråd och började klippa och sy. 

Gjorde om en klänning, en otroligt tacky klänning som jag aldrig använt nästan men köpte när jag var 17 år i en fin butik i Helsingborg. Det jag ville ta vara på var den djuuupt uringade ryggen och göra om det till en slouchy t-shirt. Den blev verkligen hur cool som helst. Satt sedan en silverkedja som hänger ner i ringningen, och gjorde den lite mer lössittande. Sjukt snyggt till ett par jeansshorts och sandaler. Eftersom jag verkligen älskade uringningen baktill på denna tröjan, klippte jag lite i en annan svart lössittande t-shirt så den fick en fin rygg också. Älskar att visa ryggen, det är så vackert tycker jag. 

Sen lade jag även fram hela 4 par jeans som jag tycker sitter för löst. Ska sy dem hemma hos mormor och morfar imon tänkte jag. Snodde även ett par jeans från min bror som han inte använder längre. Riktigt coolt med lite lösa ljusa jeans, men frågan är om dem inte blir snyggare som jeansshorts? 

Sen var det äntligen dags för lite nätshopping. Jag hade en lista med några saker jag måste köpa så jag som sagt slipper gå och småhandla senare i höst. Det är ju faktiskt inte det mina CSN-pengar ska gå till. Så får passa på nu istället. Jag smygstartade lite ikväll och köpte ett par sjukt snygga paljettleggings (riktigt fint med ett löst linne, skyhöga klackar och kuvertväska - yes, drömmer mig bort till New York...), en snygg midjekjol (kan inte få nog) och sist men inte minst ett par skyhöga klackar. Visar bilder imon.

Imon ska jag till väla innan jag åker hem till mormor och morrfar. Där blir det köp av alla skönhetsprodukter, Office-paket till Mac, extern hårddisk. Blir även beställning av kavaj och hela 3 par skor... Väljer att köpa dem redan nu för vill ha allt klart. 

Sen var jag klar, skönt. Senare i höst blir det även lite traditionella höstköp så som jacka/mössa, kofta, vinterskor. Men sen inte ett skit mer. 

Nu är jag trött som en liten gris.

Hörs imon,
xx



Ledig

Vaknade vid halv elva av att jag trodde att jag försovit mig och missat bussen, men det är ju lördag :) Underbart! Solen skiner lite, men konstigt nog är det ingen sommarkänsla utan snarare sensommar påväg mot höst. Det känns knäppt med tanke på att förra året var det väldigt varmt vid denna tiden. Hoppas jag kan ligga på stranden minst en gång till...

Idag vet jag inte vad som händer, tänkte städa lite, kanske ut och gå (det var år sedan) och bara chilla tänkte jag. Alex vill du hitta på något? Att kommunicera genom blogg känns sådär effektivt, men jag är väldigt dålig på att använda telefon, och har varit sedan en tid tillbaka. Jag orkar typ inte prata med någon, är det för jag ska åka möjligtvis? Jag undrar hur det kommer bli där om jag inte ens pratar med mina vänner när jag är hemma. Well well, time will tell. 

Nu ska jag fortsätta med det jag gör cirka 12 timmar om dygnet; leta lägenheter.


Talk to you later.

Friday night

Det blev ingen utgång - kände inte alls för det. Efter jobbet vill jag bara hem, äta gott och mysa. Inte sätta på min höga klackar och dricka vin. Så det blev hemfärd och mys hemma ikväll istället. Det är Dallas nästa fredag också, så jag klarar mig nog om jag skulle vilja gå nästa vecka. 

Usch vad kallt och ruggigt det är ute nu. Vart tog sommaren vägen?

Det blev inte den lägenheten ändå, jag sa ju det: Är någonting så bra? Nej! Så vi slopade den helt enkelt, vill inte bli lurade på något sätt. Nu är vi i full gång igen och letar. Det börjar stressa mig lite, jag som annars är väldigt organiserad mår sådär bra av att åka över Atlanten och inte ha någon fast plats att bo på. Men som tur är är vi iaf två :)

I helgen tänker jag umgås med min familj, ska träffa mormor och morfar också, och Alex hoppas jag. 

Nu är Bella framme i New York, måste kännas underbart för henne att vara tillbaka.

Jag har redan jobbat tre veckor nu, hur snabbt får det egentligen gå? Nu har jag bara en vecka kvar, sen fyra dagar på deltidsanläggningen vilket bara är 3 timmar per dag i fyra dagar, vilket inte är så mycket jobb. Helt crazy. Sen är det visst dags och packa väskorna. Wihuuuu.

Idag kom förresten mina stipendiepengar in på kontot, känns nice när kontot fylls upp, och sen lön på onsdag. Lovely!!! Så imon ska jag nog köpa skrivprogram till datorn, extern hårddisk sen alla beautyproducts som jag behöver. Kläderna tar jag i New York... Sen är det nog inte så mycket mer jag ska köpa nu innan. 

Nu ska jag sova, imon blir det lång sovmorgon. Hoppas det smattrar mot rutan imon när jag vaknar.
xxx

onsdag.

Halvvägs in i veckan redan. Sitter och äter frukost nu och tittar bilder på lägenheten. Den är väldigt fin, men vi kommer nog ta bort några grejor och sätta dit lite egna skulle jag tro. Jag är så glad, och i natt kunde jag inte somna utan bara låg och tänkte på när vi bor där, sitter och pluggar där etc. etc. Det känns så overkligt.

Nog om det, jag ska strax in i duschen sen måste jag till banken och fixa med några saker. Ikväll efter träningen ska jag hem till mamma och förbereda lite inför hennes födelsedag imon. Jag sover där också, så antagligen blir nästa uppdatering därifrån.

Ha en underbar dag,
xx

WE GOOOOT IT!

Gissa om jag är glad? Vi fick lägenheten... Det är helt otroligt och jag känner mig så otroligt lycklig just nu! Som det ser ut nu kommer vi alltså att bo på 56th street and Lexington fr.o.m den 10 augusti. Helt underbart att slippa bo på hostel dem första dagarna då det var tänkt att vi skulle leta lägenhet. Också sjukt härligt att den är fullt möblerad och slippa slita på IKEA, också sjukt härligt att det är tvätt i byggnaden och slippa slösa massa pengar, också asnice att det är på 12e våningen, också riktigt bra att heat, gas och el är inkluderat i ett otroligt bra pris, också att det finns cable och internet. 

Jag menar, DET HÄR KUNDE JAG ALDRIG DRÖMMA OM. 

Så om allt bara går vägen kommer vi att flytta in där, men sen vet man ju aldrig heller. Det kommer ju hinder titt som tätt, men för stunden är ju så in i helvete glad.

Jag kom hem för en timme sedan. Tränade efter jobbet och åkte sen hem och åt fisksoppa som jag längtat efter hela dagen. Min pappas är den bästa fisksoppan ever. Hittills denna veckan har jag varit duktig, inget socker och träning båda dagarna. Om det fortsätter såhär kanske jag snart är tillbaka på banan igen. Kan dock inte sluta längta till fredag då jag ska äta lite godis och gå ut och dricka vin och äta gott med Alex. 

Nu ska jag duscha.

Tuesday

Sitter och käkar frukost, non-fat vanilla yoghurt med jordgubbar och grönt te. Perfekt start på dagen. Jag ska alldeles strax röra mig mot badrummet för att fixa mig, sen ska jag iväg till banken när dem öppnat. Hoppas jobbet är lite bättre idag, var så irriterad på alla människor igår och det är ju inte helt okej i ett yrke inom service. Jag bara ville skrika åt dem att "sluta klaga era jävla idioter". Jag vet fan inte hur man lagar ett löpband.

Pappa står och gör äggröra till mig, jag har börjat ta med mig en matbox varje dag, haha. Detta för att jag ska undvika att få ett sånt enormt blodsockerfall men också för att slippa få en massa finnar av alla proteinbar jag åt förra veckan. Blä. Så nu äter jag tre måltider om dagen och slipper alltså mitt sockeranfall i slutet av dagen. Lika bra att bli av med det här eftersom det inte finns något gott godis i USA. Hur fan ska jag klara mig???

Jag har även lite panik ang. lägenheten. Killen som mailade svarar inte i sin freaking phone och det gör mig nervös. Har någon annan fått den, var det inte på riktigt etc. etc. Vi ska ha den lägenheten, period. Ska terrorisera honom hela dagen idag tänkte jag, efter redan 5 skickade mail.

Nu ska jag klä på mig, hörs ikväll. 
xxx

Home sweet home.

Äntligen hemma. Långdragen dag på jobbet idag, sen en timmes träning på det så är jag ganska trött. Har nyss käkat tonfisksallad. Hittills går min kostplan väldigt bra, vi får se hur det går imorgon.

Nu ska jag bara fixa lite saker, haha sällan jag skriver det. Sen tänkte jag ta en varm dusch och duscha av min min svett. Sen bara surfa rundor hela kvällen. Förresten, jag ska på intervju den 13e augusti för en praktikplats. Intressant.

Vi hörs senare,
xx

Pppppppperfection

Alltså, jag springer runt och hoppas av glädje. Igår hittade jag den alltså mest perfekta lägenheten ever. Fick svar idag och den var ledig. Ska inte ropa hej riktigt än dock. Det blir inte bättre, så jag undrar om det är på riktigt. Men det är det nog, jag ska ringa ägaren ikväll om jag får godkännande från min roomie. 

Den ligger iaf mitt i smeten, 56th street and Lexington, way under hyran vi räknat med, TVÄTT i byggnaden (spara massa pengar), MÖBLERAD (spara massa pengar på säng, byrå, köksinredning, soffa etc etc.) Vi kan ju alltid byta ut vissa grejor och göra den mer personlig. Ehm, vad mer? Jo varsett fint rum med relativt stora fönster, högt i tak, renoverat kök. 

Jag dör! Och om jag inte får denna lägenheten så blir jag lite, bara lite besviken.

Nu ska jag klä om och strax cykla iväg till bussen för att worka lite, och sen efter jobbet worka out. Idag börjar det nyttiga livet ju. Haha, oj vad ofta man hör det på måndagar.

xxx

22

Nu är jag hemma hos min daddy cool. Vi har just käkat lite kotlett med sallad, väldigt mumsigt.

Sitter och kollar på lite shoppingsidor. Är så sjukligt sugen på att shoppa men jag får vänta tre veckor till. Har sett att en paljettkavaj ska komma in på hm's trendavdelning nu i höst och jag ska nappa den. Ska även försöka åka till mormor och få hennes axelvaddar och sedan sy in dem på ngn kavaj/jacka eventuellt tröja. Tycker markerade axlar är något av det snyggaste som finns. Sen är jag också ständigt på jakt efter den perfekta kavajen. Jag vill att den ska vara lite figursydd men ändå lite oversized. 

Har nya issuet av Elle, ren lycka. Älskar älskar älskar den tidningen. Jämfört med många andra fashion magazines gillar jag deras enkelhet/stilrenhet genom tidningen. Jag förstår liksom innehållet, ibland blir det bara förmycket i vissa tidningar. Så den ska jag njuta med senare tillsammans med en kopp grönt tea.

So, nu är det 22 dagar till jag åker. Jag har alltså tre veckor på mig att komma i riktig form igen. Inte för att jag kanske är ur form men det kan alltid förbättras. Så nu ska jag träna fem dagar i veckan i tre veckor, och gå tillbaka till mig "matschema" som är ganska strikt men bra. Det känns jäkligt bra, och jag älskar att jag ska komma igång igen. Jag letar fortfarande efter ett bra gym i New York. Det ska inte kosta skjortan, och där får gärna vara många hottisar att vila ögonen på medan jag joggar på löpbandet. Gymmet är faktiskt ett väldigt bra ställe att networka på, så det gäller att välja med omsorg.

Jag längtar redan till på fredag. Då ska jag och Alex ut och äta, sen vidare ut som en liten "fira våra födelsedagar/min flytt/sista utgång på ett tag"-utgång. Ska bli skitkul för vi går aldrig ut tillsammans! 

Men först en härlig jobbvecka, ska bli skönt att komma igång efter en hel del slappande i helgen. 

Nu ska jag bara surfa rundor här lite till, sen dusch sen te och Elle.

Gotta love it!





Sunday

Hejhejhej.

Har haft en väldigt mysig morgon. Sov hos mamma till idag. Vi såg Australia, en av de bästa filmerna jag sett. Trots att jag sett den på bio kan jag se den om och om igen, så himla fin story.

Vaknade iaf idag av att regnet smattrade mot rutan. Det är få saker som får mig att känna mig så bekväm och glad som när jag vaknar och regnet öser ner. Jag tycker det är så mysigt, och ligger gärna kvar i sängen och tänker och dagdrömmer om fina saker under det gosiga täcket. Mamma hade fixat en mysig frukost och vi satt länge och pratade om saker, mysmorgon helt enkelt.

Nu sitter jag och Pau i soffan med varsin dator, jag ska strax dra mig hemåt till pappa för att göra lite nytta.

Vi hörs senare,
xxx

Rensa

Nu har jag fixat här hemma i några timmar. Städat rummet, rensat ut alla saker som inte behövs i rummet vilket var en hel del. Så då har jag iaf det fixat nu innan jag åker. Har också skrivit en "liten" shoppinglista på allt som måste införskaffas. Holy Moly vad mycket saker. Det är ju först och främst massa "skönhetsprylar" i form av krämer, schampoo, balsam, mascara, nya ansiktsprodukter och några kroppssaker. Sen en hel del shopping ska göras så fort jag kommer till New York, massa saker jag behöver som jag kan köpa direkt så att jag inte behöver gå och småhandla sen. Ska även köpa en extern hårddisk samt skrivprogram till min Mac. Blir alltså ingen dator nu då jag hellre ville ha dem pengarna till att shoppa lite, och dator har jag så länge till den går sönder :)

Sen så fort jag får min lön nu i juli ska vi boka hostel för dem första nätterna, sen växla in pengar till dem första dagarna, Blackberryn samt all inredning.

Ni ser, det är en hel del som behövs. Men jag klagar inte :)

Nu ska jag gå ner och sola, sen ut på en promenad. Sen blir det jordgubbar, middag och film hos mamma.

Talk to you later. 

Rain

Vaknade av att regnet smattrade mot rutan, inte lite heller. Mysigt, slippa svettas ihjäl av att solen steker. Lite trist dock för jag känner inte alls för att åka till Båstad när det regnar. Det är ju inget drag då och jag tror hellre alla ligger inne och kurerar sin olidliga bakfylla. Så det hoppar jag. Det lämnar mig med lite olika alternativ. Jag kanske ska ta på mig regnkläder och gå milen, eventuellt städa lite här hemma. Kanske ska gå ner och lägga mig i solariumet? 

Hade kunnat gå på bio, men det är inget som lockar mig något avsevärt så då skiter jag hellre i det. Jag hade kunnat åka ner till Malmö och träffa de tre musketörerna, men som sagt; ROLIGT I REGNET.

Vi får se vad det blir, nu ska jag iaf duscha.

Hörs sen!

Finally home.

Nu är jag hemma efter en lång dag med träning och jobb. Nu sitter jag här med mina välförtjänta nötter. Nu har jag jobbat två veckor redan, tre to go. Vad härligt med helg, helt underbart. Uppskattar det så mycket mer när man jobbar. Innan hade jag ju helg varje dag. 

Har pratat lite med en tjej som redan gått ett år av den majorn jag ska gå. Frågade henne lite angående vilka kurser jag ska registrera mig för, om jag kunde köpa hennes böcker (yes!!!), men också lite allmänt om schemat och så. Jag tänkte ju att jag skulle försöka hinna med ett internship redan första terminen. Men hon skrev att det nog inte var någon bra idé den första terminen. Vi kommer ha fullt upp ändå. Hon skrev också att min major är BIG on papers, mycket skrivande. Oftast två essays per vecka ska in, I lööööve essays.

Nu ska jag ta lite mer nötter och ta en varm dusch. Lite ruggigt väder ute.

Hörs sen,
xxx



Time-consuming shit

Så negativ jag är i mina inlägg hela tiden, men ta det med en nypa salt. Det borde ni göra med det mesta jag skriver, inte alla som förstår det men det har jag inte någon ork att bry mig om.

Nu börjar jag så smått komma tillbaka på banan igen. En sak jag hatar är när man är så uppe i varv att man glömmer vanliga rutiner osv. Jag hatar att glömma att ta hand om mig själv. Ni vet som att glömma ta på nytt nagellack, lägga en inpackning i håret, torrborsta och peela kroppen osv. Jag absolut hatar det, så nu tänkte jag såhär att ikväll är jag hellre uppe mycket längre och fixar allt sånt så att jag istället can sleep in imon. Jag är mer en nattmänniska än en morgonmänniska. 

Jag har även fått gjort lite grejor i form av planering med flytten. Jag säger då det, ni som tänker plugga i USA, förbered extremt mycket tid att fixa med saker. Det är ingen bagatell at all, och jag tror aldrig jag anade att det skulle vara så mycket jobb. So, prepare yourself for hell!!!

Men det är värt det, det är så jävla värt det precis som det mesta är när man väl jobbat sig igenom det jobbiga. Jag vet att jag kommer le och tänka på detta när jag sitter i min lägenhet på Manhattan och bara njuter. 

Iaf, jag fick fixat allt med mig själv, fix med skola, pengaplanering och lite annat meck. 

Nu kan jag nog gå och lägga mig och drömma sött. Ska träna imon innan jobb, sen jobb i 8 timmar sen helg. Då vill jag träffa mina vänner som som sagt har hamnat lite i skymmundan. Shame on me.

Sleep tight!

lalalalala

Nu är jag hemma, eller det har jag varit lite mer än en timme iofs. Men det första jag fick göra när jag kom hem var att fixa lite med skolan, Gud vad det tar på mina krafter. Varför är USA så jäkla komplicerade när det kommer till... allt? Men men prövningar är alltid bra och det ger en ännu mer skinn på näsan så jag ska egentligen inte klaga.

Idag har jag en sån dag då jag längtar så mycket så jag spricker, augusti 10th can't come soon enough, eller jo det kan det faktiskt för nu är det bara 25 dagar kvar. Sickt.

Sista jobbdagen imon, galet vad en vecka går fort. Ska bli härligt med lite ledighet. Ingen bakfylla ska ta upp denna helgen, däremot ska jag försöka klämma in ett Båstadbesök för att förmodligen träffa min soon-to-be-roomie (kul), kanske Challe också om jag har tur? Jag ABSOLUT MÅSTE ta mig till Malmö för att träffa mina 3 SF-brudar. Jag har också bestämt med Alex... och mormor och morfar. Jag ska sova hos mamma. Ja, jag vet inte vad jag ger mig in på när jag bestämmer men tiden börjar rinna ut och jag måste träffa mina vänner som jag är så otroligt dålig på att träffa. Sucks.

Nu ska jag bara ringa ett sista samtal, undra vad vår teleräkning kommer ligga på efter denna månaden med många samtal till USA. Yikes.

Vi hörs senare, annars imon.
xxx

morning

God morgon. Sitter och dricker mitt gröna tea och ska strax duscha innan jag måste ta bussen. Det blir nog ingen städning nu på morgonen skulle jag tro.

Det blir träning efter jobbet istället, hur jag tänkte att jag skulle hinna det innan är en gåta. 

Vi hörs ikväll,
xx

Problem solved.

Puh. Nu kan jag äntligen sova! 

xx

Stressed out.

Idag är jag så stressad, så otroligt jäkla stressad. Det har blivit något meck med vissa grejor med skolan igen, jag bara undrar: När fan tar det slut?

Iaf, det löser sig under natten förhoppningsvis och imon kan jag vakna upp utan en klump i magen. Jobbade till kvart över sju, sen direkt in i gymmet och köttade på en timme, bussen hem för lite mat i form av kött och sallad. In i duschen, peela/raka kroppen, tvätta håret, fixa ansiktet, fixa händer och fötter. Nu sitter jag här och jag hann visst inte med allt på min lista idag heller.

Jag vet inte om jag gillar att vara stressad eller inte... Man är ju rätt upptagen så hinner inte direkt tänka på andra grejor. Men allt löser sig, det gör det alltid. Just det, det får mig att tänka på den tatueringen jag vill göra. NU! Men väntetiden är visst upp till ett år, så det får bli in the NYC. 

Nu måste jag kolla på min lista vad som behövs göras imon innan jobbet. Iaf lite städ och träning.

WOOOAH.

xx

tired.

Nu är jag trött, jobb och träning. Händer i princip ingenting på jobbet, så det är fett segt när man bara sitter och läser hela tiden. Idag känner jag mig lite halvsur och förvirrad. Vet inte varför, eller jo jag vet nog men orkar inte ens tänka på det. Det kanske bara har att göra med att jag är riktigt trött. Vad dålig man är på att blogga när man jobbar, jag förstår nu varför ingen stor bloggare har ett "riktigt" jobb. Hur fan skulle dem hinna blogga annars?

Jag har så mycket tankar och känslor i mitt huvud nu att det känns som det ska sprängas. Det är positiva grejor, men några negativa och jag måste försöka strukturera lite. Så nu ska jag ta en lång varm dusch och sen lägga mig och filosofera lite. 

Om jag ska vara ärlig så börjar jag alltid tänka så mycket mer när jag socialiserar mig. Nu hade jag inte varit ute och festat och träffat så mycket folk på några månader. När jag nu gjorde kom så mycket på en gång, och gamla saker som jag lagt på hyllan kom tillbaka till mig och jag kände igen mig i några situationer som jag både gillar och inte, och det gjorde mig väldigt förvirrad. Konstig känsla att förklara men det hade nog med utgången att göra. Förra sommaren var mitt liv helt annorlunda, så jag fick väll för mig på något konstigt sätt att det var likadant igen och var kanske rädd att det skulle bli så igen. Jag vaknade upp med en otrolig ångest på lördagen, men insåg snart att min livssituation inte alls är densamma. Thank God, då lugnade jag mig lite. 

Jag har bara varit väldigt tänkande sedan i fredags. 

Nu ska jag duscha, hörs kanske senare,
xx



Hurry Hurry

Kom hem för en timme sen typ, älskade pappa hade gjort omelett till mig, vilken klippa. Ringde och fixade lite med FIT så nu kan jag logga in på mitt account igen, bra. Imon ska jag fixa lite mer med dem. Jäkla massa ringande.

Nu sitter jag och kränger tuggummi och ska strax hoppa i pyjamasen och kolla Beck med pappa. Är det någon mer än jag som har pyjamas fortfarande? Fast det får gå, Victoria's Secret had väldigt söta.

Jobbet var bra idag, lite mindre att göra vilket resulterade i att jag testade varenda maskin i hela gymmet, krängde frukt och ett proteinbar, städade lite och läste bok, och surfade lite. Men det får jag egentligen inte. 

Nu måste jag skynda här, vi hörs innan jobbet imon.

xxx

Back to work.

Det här låter kanske lite konstigt men denna helgen har jag faktiskt längtat till att komma in i mina rutiner igen, alltså även längtat efter att jobba. Jag är så oerhört jäkla trött på att bara gå och göra absolut ingenting, så det är så skönt att jobba nu och inte bara vakna upp och fråga sig: Vad ska jag göra idag?

Usch, jag hoppas aldrig jag blir arbetslös mer. 

Nu sitter jag iaf här, ska strax till banken. Vi ska betala in skolan idag. Sen ska jag direkt till bussen för att åka till jobbet. Ska träna efter och sen direkt hem till mamma så vi hörs antagligen inte förrän efter nio ikväll.

Nu ska jag käka en banana och dricka tea.

xxx

Time is precious

Alltså, jag undrar hur tiden kan gå så snabbt? Det känns som dagarna flyger iväg och jag hinner inte med allt jag vill göra. Nu är klockan redan tre och allt jag hunnit med idag var att göra mig i ordning och städa hela huset. Jag ska inte till mamma idag så det betyder att jag måste handla jordgubbar nu snart för det är något jag är så sjukt sugen på och har varit sedan igår.

Det har hänt ngt med mitt högra nyckelben. Jag kände av det lite redan i torsdags men nu har smärtan blivit mycket värre bara jag rör det gör det sjukt ont. Hoppas det blir bättre..

Just nu känns det som jag inte har tid att träffa någon, inte släkten och inte vänner. Det känns sådär faktiskt men jag kan inte göra så mycket åt det. Jobbet, träningen och alla förberedelser tar upp mycket tid. Sen har jag inte kvar några vänner som bor nära utan alla bor i städer dit det blir ett litet projekt att ta sig. Ibland kan jag också tvivla lite på vilka vänner man egentligen har. Vilka är dem riktiga, vilka kommer jag alltid ha med mig i ned- och uppgångar? Vilka kommer finnas och glädjas för mig när jag är lycklig, och vilka kommer stötta när jag är ledsen? Vilka är egentligen bra för mig, och är jag bra för dem? 

Det är en viktig tanke i en vänskapsrelation, är vi kompisar för att vi alltid varit det? Eller är vi kompisar för att vi verkligen vill det och mår bra av att vara med varandra? Jag hade aldrig kunnat ha en vän som jag inte mådde bra att vara med.

Jag tänkte ha min avskeds/födelsedagsmiddag nu på lördag. Har helt lyckats lägga den på hyllan och har inte planerat något men ska försöka ta tag i den. Jennie kommer ner i helgen och jag vill gärna träffa mina San Francisco-pinglor och prata lite minnen. 

Nu ska jag handla jordgubbar
xxx



It's over.

Ni anar inte hur glad jag är att gårdagen är över, woaah vad jag hatar att vara bakis. Och inte lite heller. Jag absolut hatar det och att en hel dag bara ägnas åt att må dåligt kommer aldrig ske igen. Inte för att jag drack mer än annars men det var nog för jag inte druckit på över åtta månader, så två glas får räcka i framtiden.

Idag regnar det, och jag tycker det är väldigt mysigt. Jag ska spendera dagen med att städa eftersom jag inte kommer ha tid i veckan eftersom ännu en jobbvecka närmar sig. Så mycket mer man uppskattar helgen när man jobbar, och just därför känner jag inte för att 1 dag utav 2 ska förstöras genom att vara olagligt bakfull. Blä.

Jaha, då var det 29 dagar till jag lämnar Sweden. Jag kan inte riktigt beskriva den känslan, den är så ny och främmande. Jag undrar när jag ska börja bli nervös eller tveka? Det är ju så typiskt mig så det skulle kännas konstigt om jag inte blev det.

Nu ska jag börja ta tag i dagen här, men först ska jag göra mig en kopp grönt tea och äta två hårdkokta ägg. Mitt nyttiga liv som jag har ett litet uppehåll från nu börjar fr.o.m imon. Känns som jag lika gärna kan uttnyttja mitt fria gymkort varje dag jag jobbar för att bli riktigt riktigt fit inför avresa. 

Ikväll ska jag åka till mamma, vi ska göra ngn god sallad och äta jordgubbar i massor framför en bra film!

Ha en underbar dag så hörs vi senare,
xxx

Repris.

Haha, vet inte vad jag ska börja skriva men det var iaf en ganska galen kväll igår. Som vanligt när man är på Barfota lyckas jag alltid spåra, igår var det en bra spårning. Det var iaf kul. Jag och Bella började med en drink hos henne efter att jag slutat, sen vidare på förfest i Laröd sen barfota och sist Cardinal i 5 minuter. 

Träffade massa roligt folk som jag inte sett sedan förra sommaren. Vet inte hur pass många fler utgångar det blir innan jag åker så jag kan väll säga att jag tog igen för ett års icke-festande igår och för denna sommaren. Kanske kan klämma in en eller två utgångar till, det är ju faktiskt roligt, iaf på Barfota. 

Idag känner jag mig lite tung i huvudet, pappa hämtade mig 3 i stan så jag kom inte hem så sent ändå. Däremot så ska man aldrig dricka på tom mage, att man aldrig lär sig. Det är nog inte toppen att äta en banan och lite cashews under en hel dag. Men jag skyller på att jag jobbade.

Idag ska jag äta sushi tänkte jag, sen ska jag lägga mig framför tvn och bara mysa.

xxxx

snabbt inlägg

Min dator dör vilken sekund som helst. Glömde laddaren hos pappa. Är hos mamma nu. VI äter jordgubbar och tittar tv. Sover här i natt, sen sista jobbdagen på veckan imon. Nice. På kvällen blir det utgång så skriver kanske ett inlägg när jag är hos Bella imon efter jobbet :)

xxxxx

Back to the gym

Idag gick jag upp vid nio, slängde på mig träningskläder och tog bussen in till jobbet. Tränade en timme, sen duschade jag och gjorde vid mig för att sedan börja jobba direkt. Kul idag också, Bella kom och hälsade på vilket gjorde det ännu roligare :)

Nu sitter jag här och ska strax duscha. Imon blir det träning innan jobbet igen så ska lägga mig i tid idag.

xxx

Love it.

Nu känner jag mig lite gladare, blir så glad av mitt jobb. Så kul och härliga människor. Trots att jag bara hade druckit tea och vatten idag kände jag att energin flödade. Härligt. Köpte en liten godispåse på vägen hem istället för att kompensera. Mums.

Har trillat in samtal från många idag med tanke på artikeln. Kul. Jag känner mig riktigt stolt. 

Har hittat värsta lägenheten i New York nu. Ligger i The village, området där jag allra helst vill bo. Dock är priset ngr hundra dollar för högt så jag håller på att tjata ner det, får se hur det går. Jag håller tummarna iaf, det vore egentligen bara för bra om det skulle gå vägen. Eleonore, om du läser så skickar jag bilder till dig på den. Den är UNDERBAR!

Nu ska jag in och duscha.
xxx

7

Redan den 7e idag, SNÄLLA TIDEN KAN DU TA OCH SLOW DOWN LITE? SNÄLLA? Jag har precis gjort vid mig och ska strax cykla mot bussen. Sov hos mamma i natt, vi lyckas alltid bråka så jag känner mig lite nere idag. Kom hem till pappa och såg intervjun i HD. Blev bra, bara det att jag tycker att som journalist borde man göra lite research på hur saker och ting stavas och INTE stava Filippa K - Philippa K. Sen att jag är ful som stryk som människa är ju en helt annan femma. Men jag är glad ändå. 

Har lite problems att ta tag i idag på jobbet, AC:n fungerar tydligen lite halvt när det är så varmt ute men det är ingen som förstår det trots att jag fick förklara för över 200 personer igår. Hoppas det inte är lika varmt idag. Jag svettades bara jag stod i receptionen, kan tänka mig dem som tränar.

Nu ska jag ta på mig ett par shorts, jag trotsar reglerna för jag tänker inte så i jeans en dag till.

Hörs ikväll,
xxx

work work work

God förmiddag!

Nu har jag precis blivit intervjuad av HD, usch gillar inte att bli intervjuad. Men nu är det över iaf så det är skönt. Det är väll iaf det minsta jag kan ställa upp på eftersom jag fick stipendiet.

Nu ska jag snart ta bussen till jobbet, eller om drygt en timme. Gosh vad jag älskar mina arbetstider. Sovmorgon och även tid för att hitta på något på kvällen. Ikväll efter jobbet ska jag träna sen ska jag hem till mamma och sova där tänkte jag.

Idag är det exakt fem veckor till avgång, ganska normalt tycker jag. 

Vi hörs ikväll.
xxx

Beat it.

En grej jag tycker är ganska konstig men så himla vanlig bland människor är att såfort en människa är död får alla typ någon typ av spratt eller något och verkligen anser sig själv vara sådana enormt trogna fans att dem hade kunnat kapa sin högra arm för personen i fråga. Varför ska alla, precis alla helt plötsligt börja köra Michael Jackson-kvällar, klä ut sig till killen, lyssna sönder hans låtar som funnits i decennier och tjata hur mycket de saknar honom och uppskattat honom. Varför är människan skapt på det viset att vi måste mista något för att verkligen förstå hur mycket det betyder för oss?

Jag typ spyr på sånt, och jag får seriöst rysningar längs ryggraden när jag dagligen går in på bloggar och övriga sidor och ser iaf ett inlägg tillägnat Michael Jackson och med förklaringar hur killen förändrat dennes liv. Vart fan är dessa förklaringar och hängivelser när personen fortfarande finns i livet?



Söndag.

Mysig dag idag. Jag, mormor och morfar åkte och åt på en restaurang i Rydebäck, grillbuffé med sallad. Så himla gott. Sen stack jag till mamma ett tag och kollade Stylista och pratade. Nu är jag hemma och håller på att ta fram lite kläder till imon. Ska ju intervjuas av HD redan imon, lite nervöst faktiskt.

Imon är första dagen på min första riktiga arbetsvecka, härligt. Denna veckan kommer bli toppen känner jag, nästa helg ska jag festa. Och jag längtar som ett as, det var för länge sen nu.

Nu ska jag fixa lite här sen duscha. Vi hörs senare,
xxx

Morning

Idag är vädret en aning sämre men det gör inget för nu är jag trött på att ligga raklång på stranden. Jag blir så otroligt rastlös fort och det kryper i mina ben. Idag ska jag först städa sen till mormor och morfar en sväng. Vi ska gå en lång promenad och prata och mysa i deras trädgård. Nice.

Vi hörs senare när jag är tillbaka igen.

xxx

Mysig dag

Nu är jag back home, något brunare och varmare. Jädrans vad varmt det var idag, lika varmt som i Grekland utan tvekan.Vi hade det jättemysigt i Ransvik, åt frukt, solade, badade, lyssnade på musik och läste tidningar. Härligt :) Har precis käkat middag, det blev räkor med ägg och lax idag igen. Väldigt gott. 

Nu ska jag strax hoppa in i duschen, sen smörja mig. Vi hörs senare,
xxx

Ransvik

Börjar få lite solningsabstinens så idag kommer det bli en underbar dag eftersom jag och syrran strax ska köra till Ransvik och sola hela dagen. Det är helt underbart väder och ska bli över 30 grader hela dagen. Pau ska ta med picknick som en liten födelsedagspresent vilket på mina begär kommer inkludera jordgubbar och vindruvor. Yum.

Ska faktiskt ta och packa i handduken och stekoljan sen är jag off. Vi hörs ikväll igen med lite bilder.

Ha en fantastisk dag,
xxx

Hellu.

Kom hem från jobbet för en 30 minuter sedan. Fick skjuts av Andrée hem så slapp bussen. Har just ätit färska räkor med ägg och sallad. Väldigt gott. Nu sitter jag och äter lite nötter. 

Nu är jag ledig och helgen kommer jag spendera på stranden. Imon ska jag mamma och Pau till Ransvik och ha picknick och sola hela dagen. Sen på kvällen får jag se om jag åker till Alex eller kanske sticker till Båstad. Om jag inte är helt fel på det börjar tennisveckan nu.

Nu ska jag hoppa i shorts innan jag dör av värmeslag. Var tvungen att ha jeans på jobbet, eller ja iaf shorts som gick längre än till knäet. Och vilken tjej har shorts som går nedanför knäna? Inte jag iaf. Så det fick bli jeans, svettigt.

Vi hörs senare,
xx

Work.

Nu är min semester (eller vad jag nu ska kalla det) slut och jag börjar jobba idag. Tar bussen om en och en halv timme. Det är otroligt varmt idag också, men jag får ligga på stranden hela helgen istället. Sitter och käkar lite jordgubbar till frukost och ska strax ringa och boka möte med stiftelsen som gav mig stipendiet. 

Vi hörs när jag kommer hem ikväll, efter jobbet och träningen.

xxx

Det går jävligt bra nu.

Idag pumpar adrenalinet och lyckan genom min kropp, fort fort fort. Jag vet inte varför just idag men allt känns bara så himla bra just nu, och det tåls att säga igen och igen och igen tills ni kräker ut över min blogg och slutar läsa. Nej jag skoja bara, jag vill ju att ni ska läsa. 

Hittills idag har jag solat lite till, ska verkligen underhålla brännan nu fram till jag åker. Tvättat och bäddat rent så nu är packningen klar och jag kan njuta av min ljuvliga födelsedag. Jag kan bara inte vänta på att få gå ut på klubbarna i New York nu, välja och vraka vilka klubbar jag vill utan att behöva vara rädd att inte komma in, och sätta på mig mina högsta klackar. Jag kan inte heller vänta mer på att börja skolan nu, det dimper ner brev var och varannan dag från Fashion Institute och jag spricker snart. Stipendiet gjorde mig så himla lycklig, jag kanske till och med kommer i tidningen. Kul. Att jag utöver allt detta håller på att landa det fetaste jävla internshipet gör inte saken mycket sämre. 

Imon börjar jag som sagt jobba, känns förjävla bra att dryga ut kassan lite nu till New York. Det kan ju behövas så att säga haha. Att min födelsedag kom dagen efter att jag kom hem från resan kunde inte blivit mer lämpligt, har inte en krona just nu men snart är jag lite rik igen. Efter kalaset förmodligen.

Nu börjar snart alla roliga sommarevent så det ska bli väldigt kul att få slänga på sig klackarna och dansa. Tror till och med att helgen blir lite party. Alex är hemma själv så kommer nog spendera en hel del tid där.

Nu ska jag snart iväg till Mölle på mitt eget kalas.

Ha en underbar dag så hörs vi ikväll efter jag varit iväg på någon överraskning som mamma och Pau planerat.

xxx

Detta har jag på mig på min stora dag. Klänningen har jag använt en gång och det var på studenten, synd för den är väldigt fin och somrig. Den var dock lite för stor i midjan nu så satte ett guldigt skärp som fick matcha smycke och mina nya Ray Bans.




21

Happy birthday to me :) Idag fyller jag efterlängtade 21 år. Jag hade aldrig flyttat till USA nu om jag inte varit 21, så som ni förstår var det efterlängtat och väldigt bra timing.

Just nu håller jag på att tvätta alla kläder från resan, och fixa lite i rummet. Jag vaknade sju av att pappa och Andrée kom in med blommor och sjöng för mig. Men också av att värmen var olidlig i mitt rum. Vi har ju gått upp väldigt tidigt varje morgon så jag har blivit van nu haha. Skönt.

Idag väntar lite olika saker, vi ska iväg vid tre på ett café ute i Mölle med släkten, får uppdatera dem om resan och ska bli kul att se mamma och pau också. Har saknat dem.

Annars idag måste jag fixa lite med skolan, lite olika saker. Jag måste berätta, i måndags när jag och Alex satt och kollade solnedgången i Grekland ringde pappa mig och berättade att jag fått ett stipendium på 30.000 kronor till mina studier. Jag blev så lycklig, helt ofattbart och jag känner mig väldigt väldigt stolt över det. Det händer ju inte varje dag direkt. Så jag ska även ringa dem och bestämma tid för mötet. Nu är det bara drygt fem veckor till jag flyttar, känns konstigt men jag kunde inte vara gladare. Imon börjar jag jobba, ledig helgen sen börjar jag på riktigt nästa vecka.

Nu ska jag nog sätta mig på balkongen lite, brännan kan ju alltid bli djupare även om jag har en jäkligt snygg bränna om jag får säga det själv.

Talk to you later, kommer bilder då när min lilla kusin har vaknat UPP och kan lägga in bilderna.

XXXXXXXXXX

Back home.

Nu är jag nyss hemkommen från Grekland. Har haft en helt underbar resa med min bästa bästa vän. Jag fick ut precis det jag ville av resan vilket var fint väder, slappa dagar och brunbränd kropp. Jag är ruskigt trött nu, efter en väldigt turbulent flygresa, Har just packat upp och duschat och ska strax hoppa i säng. Jag fyller 21 om 13 minuter nu, woho.

Dagarna har iaf sett ut i princip likadant. Först hamnade vi på ett mindre bra hotell men efter lite klagomål osv. hamnade vi på det mysigaste hotellet med både pool och nära till strand och centrum. Vi har gått upp vid 8.00 varje morgon, käkat frukost sen slappat på stranden i väldigt många timmar. Hem och ta en siesta, duscha och sen ut och äta god mat. Jag har levt på ägg till frukost, frukt till lunch och sen sallad/omelett till middag så jag har verkligen haft en riktig hälsovecka. Lite vin och godis fick slinka ner också, men inte så mycket.

Min kamera dog mitt i allt så Alex har alla bilder så jag kommer lägga upp dem imon, just nu är jag så trött och mitt huvud gungar fortfarande sedan flygturen.

Vi hörs imon,
xxx

RSS 2.0