Friday.

Idag har det varit svinigt kallt här. Precis som hos er skulle jag tro. Fy! Trotsade kylan och gav mig iväg till gymmet. Sen vidare mot skolan där jag skulle köpa böcker. Men självklart var det stängt! Typiskt. Träffade en svensk tjej som jag fikade med igår, går samma skola. Hon köpte mina böcker - 250 dollar i fickan. Yes! Så det går antagligen +/-/0 nu när jag köper mina nya. Skönt att slippa lägga "nya" pengar på det.

Iaf så har det börjat 5 nya svenska tjejer på skolan, kul!

Iaf så har jag som sagt köpt gymkort, och ska börja ordentligt imon tänkte jag, eftersom jag nu ätit upp nästan allt godis och säkert gått upp 5 kilo som måste bort genast.

Ni kanske vill veta mitt schema för terminen:
Måndagar: LEDIG
Tisdagar: Aerobics, Matte, Mass Communications
Onsdag: LEDIG
Torsdag: Mass Communications
Fredag: Strategical Planning

Och utöver det tar jag 2-3 onlinekurser: Engelska, psykologi, och kanske historia.

Ska försöka fixa internship under mina två lediga dagar.

Ikväll vet jag inte vad som händer, strömmar in sms från alla möjliga människor men vet inte riktigt vad jag känner för eftersom jag inte känner dem här människorna så väl att jag vill gå dit själv. Elle har fortfarande sin bror och mamma här, men dem åker dock hem imon så då tänkte vi gå ut och ha kul!!!

Hoppas ni mår bra och inte är begravda i all snö som jag hörde kom nu i veckan.

xx

Touchdown NYC

Nu har jag landat in i NYC. Flygresorna gick smärtfritt, men nu får det dröja innan jag sätter mig på ett plan igen känner jag. Nu vill jag vara här och njuta ett tag!

Jag landade på JFK efter att ha flugit väst in över Manhattan. Så JÄVLA coolt. Helt molnfritt flög vi ner om Battery Park, såg till och med vår gata! Tog shuttle in från JFK till Manhattan och skylinen var helt fantastisk i solnedgången, mina ögon blev helt tårögda när jag tänkte på att jag verkligen bor här. Det är ju helt fantastiskt när jag tänker på det haha. 

Känns OTROLIGT skönt att vara tillbaka här. Kalifornien (förrutom San Francisco) är lite bortom vad jag skulle kunna tänka mig att bo i, trots härligt klimat. Det är helt enkelt för konstig livsstil för mig där, kan inte sätta fingret på vad men jaja. Men jag och Amanda har haft det helt fantastiskt underbart, och jag är så glad att ha henne som en av mina bästa vänner!

När jag kom hem väntade ett STORT paket från mamma på mig. FULLT MED GODIS! Sitter och äter lite nu, men mitt huvud snurrar som vanligt som fan när jag flugit så jag känner mig lite yr och illamående så har gömt undan det nu. Imon börjar nämligen min detox på 10 dagar. Och imon ska jag äntligen köpa gymkort. Nu jävlar!

Imon är det värsta fixardagen för mig: köpa skolböcker, tvätta, städa och köpa några grejor jag måste ha.

OCH SEN... Har jag blivit utbjuden på middag av en väldigt trevlig kille från London som bor här... Och sen vidare ut på klubb. Blir säkert kul!

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa massa på internet som jag missat.

xx

Lördag.

Vaknade av helt klarblå himmel - ÄNTLIGEN! Fick min första California-känsla idag alltså! Vi började dagen med att sola och därefter vidare till gymmet där jag sprang på bandet en timme. Härligt. Sen hem och sola mer, och därefter ner till stranden så att jag skulle få se det.

Vi kom nyss hem, lagade lite mat - fisk med sallad och nu ska vi bara ta det lugnt innan vi börjar fixa oss inför kvällen då det blir lite fest.

Härlig dag helt enkelt!

SANTA BARBARA BABY!

Hey hey hey.

Kom fram till Santa Barbara igår efter en minst sagt turbulent resa, inte minst sagt bokstavligt talat. Började med lite kaos på JFK vilket följdes av att vi trodde vi skulle störta på det lilla miniflyget från LA till SB. Det var värre än den värsta karusellen, minst sagt.

Vi landade slutligen på Santa Barbaras lilla söta flygplats och kom fram till Amandas kollektiv en timme senare. Hon bor här tillsammans med sex andra, varav fyra svenska helgoa tjejer. Jag var sjukt trött igår efter den långa resan så somnade som en liten baby tidigt.

Vaknade idag, har mest bara chillat, varit lite på stan och nu ska vi strax på bio.

Jättehärlig liten stad är Santa Barbara, totalt olik New York. Älskar kontrasterna trots att jag är en citygirl

Kommer bli hen helt underbar vecka här är jag säker på!

Hörs imon igen.
xxx

Sunday!

Aloha.

Hoppas ni mår bra. Dagen har bjudit på fullt med regn, ganska mysigt eftersom vi betade av mkt av turistattraktionerna igår så vi kunde mest mysa rundor idag. Började dagen med Battery Park, Ground Zero, Wall Street, varuhuset Century 21, 2 timmar på Starbucks med te efter te, subway upp till Times Square för lite turistande, middag på Planet Hollywood och avslutningsvis bio i samma district. Subway hem och nu sitter vi och myser i sängen.

Imon är sista dagen för Amanda i New York, och vi ska göra massa kul. Hoppas på fint väder!

Vi hörs imon igen!


First day w. Amanda

Hej!
Nu har vi precis kommit in efter 7 timmars ute på Manhattan. Vi började dagen med att kolla in min skola, dricka te på Starbucks, vidare till Times Square, Macy's, 5th Avenue, Empire State etc. etc. Det vanliga ni vet haha. Åkte sedan skridsko i Central Park, hur mysigt som helst. Idag var det riktigt vårväder, så vi blev riktigt varma och folk åkte utan jackor. Helt sjukt vad vädret har vänt nu, var kom våren ifrån???

Efter en timme på isen strosade vi en bit upp i Central Park, vandrade lite på Park Avenue och Madison Avenue. Ner mot Flatiron, Union Square där det var marknad. Sen avslutade vi med lite affärer på Broadway. Så kort och gått en hell of a walk.

Nu sitter vi och chillar lite och ska strax fixa oss lite och sen gå och äta lite sushi och sitta och snacka några timmar!

xx


Thursday.

Har varit snuskigt trött idag. Det blev varken sent eller särskilt vilt igår så jag fattar inte riktigt varför. Idag har jag mest legat i sängen, och nyss beställde och Elle lite Chinese food. Så. himla. gott.

Ikväll blir det som sagt dinner på The Standard Grill - därefter drinkar. kul.



Min food just nu:


Kul inlägg...

Onsdag

God eftermiddag!

Läste att Michael Bloomberg (Borgmästaren) ska få företag att reducera saltmängden i varor. Bra kille det där, han har även tagit tag i problemet med transfetter och rökning på restauranger.

Idag ska vi ge oss ut och fixa lite saker, och ikväll blir det utgång på Juliet Supper Club i West Chelsea. Imon ska vi ut och käka på The Standard Grill som är beläget nedanför The Standard Hotel i Meatpacking District. Vidare upp till Boom Boom Room, lounge/bar på 18th floor av samma hotell, och tydligen THE HOTSPOT just nu. Därefter blir det nog utgång på Avenue.

Jag sitter just nu och lägger upp värsta schemat för när Amanda kommer hit, hittills inkluderar det Iceskating i Central Park, Powerwalk över Brooklyn Bridge, Besök på FIT, Bio vid Times Square, shopping (för hennes del) och en massa andra mysiga grejor! Ska bli så kul.

Längtar gör jag även till Santa Barbara dit vi åker tillsammans på tisdag. Alla studenter har anlänt då också så jag känner på mig att det blir mycket beerpong och röda muggar på collegefesterna. Woop woop.

Jag och Elle har även börjat smida lite planer om Spring Break. Miami or Bahamas?

Life is good, så att säga.


How to do it.

Fick en kommentar angående skolan. Maila jättegärna mig på [email protected] så kan jag berätta lite hur du går tillväga osv. för att söka. Samt lite om skolan, priser etc. etc.

Tuesday

Idag har vi haft en otrolig slapp jävla dag här på 98 Thompson Street. Vaknade ganska tidigt men kände bara för att stanna inne idag. Vi har gått i de flesta områdena vi velat kolla lite mer i, och att turista känns helt enkelt inte så kul längre. Det känns lite som vi kan det nu, efter fem månader i den här staden.

Nu är jag så otroligt rastlös däremot, och jag funderar på att gå en promenad/springa. Men nej. Kallt. Ikväll ska vi ut och röja. Vi har sagt det sedan i lördags nu så idag SKA vi.

Jag längtar sjukt mycket till fredag, Amanda kommer och vi ska ha det så mysigt. Och inte minst längtar jag till nästa tisdag då är jag är off to CALI BABY!

Jag älskar verkligen att resa, jag lägger hellre mina pengar på att resa än kläder. Därför tittar jag nu på resor till Mexico eller Bahamas på Spring Break. Det vore NICE!

Skriver mer imon, kanske händer något riktigt smaskigt ikväll som ni får ta del av här imon. Who knows?

xx

4 hours walk

Idag har vi gått, gått och gått ännu mer. Vi gick härifrån vid ett ungefär och vandrade till Meatpacking District för att kolla in lite klubbar/lounger/restauranger vi vill testa på någon kväll. Därefter gick vi längs High Line Park, ett gammal järnvägsspår som dem byggt om till en jättemysig och cool park, cirka 15 block. Gick sedan 7th Ave, förbi skolan till Macy's, mot Empire State Building, längs 5th Ave, kollade in New York Public Library (där Carrie gifter sig i SATC), till Rockefeller och sen längs Madison Ave hem. Quite a walk så att säga. Gick och handlade lite vatten, sen vidare till China Town där jag skulle köpa äpple. Så kort och gått fick vi oss en riktig walk på fyra timmar idag. Mina höfter värker.

Nu sitter jag och käkar mina älskade Honeycrisp apples, fantastiska. Ikväll tänkte vi gå ut och ta en drink, blir nog Boom Boom Room, eventuellt Gold Bar. Imon väntar en rolig dag.

Take care.

Sunday

Igår utforskade vi som sagt China Town och deras utbud. Vi hittade frukt, grönsaker och fisk till sjuka priser, så dit kommer vi gå för att handla mat hädanefter. Så mycket pengar vi lagt på mat bara för vi varit för lata att ta oss till China Town, nu kommer vi ha mycket pengar över till roliga grejor istället.

Igår när vi kom hem bestämde vi oss för att vila ett tag eftersom vi skulle ut senare på kvällen. Så vid sju lägger jag mig i min säng, och tänkte sova drygt tre timmar. Det slutar med att jag vaknar upp tre i natt, och fattar ingenting. Somnade om igen och vaknade vid 9 - Pigg och utvilad. Väldigt skönt. Så nu är jag nog ifatt in terms of sleep.

Idag ska jag och Elle utforska East Village, kolla efter mysiga café, butiker osv. Ikväll ska vi ut och röja tänkte vi.

Vi hörs senare.

Back in the US.

Japp, då var jag återigen tillbaka i New York. Känns som jag aldrig åkte till Sverige, ibland är det lite läskigt hur fort tiden går. Men jag antar att man bara ska göra det mesta av tiden så behöver man inte oroa sig att den går för fort.

Resan hem gick bra, smärtfritt. Hade två säten för mig själv så fick god sömn och mina långa ben kunde sträckas ut ordentligt. Helt underbart. Landade på Newark och typ mig till lägenheten där jag träffade min kära Elle. Så kul att ses igen! Mitt jetlag var hemskt men trots det skulle vi ge oss ut och röja (nyårslöfte: Gå på roliga klubbar/träffa bra kontakter) så vi tog på oss klackarna, svepte en drink och gick till Veranda, Greenhouse, Avenue och 1Oak. De två sista ställena var toppen! Älskar dem.

Idag vaknade jag tidigt (jetlag igen), så nu är jag trött igen. Men ska strax ge oss ut i solskenet och vandra ner till China Town där vi tänkte kolla in priser på fisk, grönsaker och frukt. Ska börja köpa varor där istället, samt på ekologiska affärer. Det kanske kostar lite mer i ekologiska affärer men det är nog värt det, med tanke på besprutningar, tillväxthormon osv. som används. Usch!

Jag hatar verkligen vattnet i USA, klorerat äckligt jävla vatten. Kroppen blir torr, håret blir torrt, porerna blir inflammerade. Har ju inte så stort val i duschen, men ansiktet ska jag från och med nu tvätta med köpt dricksvatten. Det är det jag saknar med Sverige redan, VATTNET! Det jag inte behöver sakna nu är yoghurtnötterna som jag alltid annars kräver. Jag köpte med för x antal hundra kronor, så nu har jag för hela våren skulle jag tro. Men som alltid är man ju inte sugen när man väl har det. Varför är vi människor gjorda så? När vi väl har något så är det inte lika roligt längre?

Ikväll ska vi ut en sväng igen, ska testa två nya klubbar: Juliette och Boom Boom Room. Kommer bli fab känner jag.

Vi hörs senare.
xxx

Bye bye

Väskan är packad, naturgodiset är nedpackat och jag är redo för departure. Jag längtar, på samma gång känns det som vanligt tungt att säga hejdå, men what the heck, det är något jag måste göra!

Jag längtar till imon, ska ta på mina högsta klackar och ut och göra New York City, så sjukt längesen och så äckligt sugen jag är på att festa! Woop woop. Tror jag ska ta mig en vodka soda redan på planet. hehe.

Nu ska jag gå in och mysa med syrran, ska sova i hennes säng ikväll, min bästa vän i hela världen.

Hörs när jag är hemma imon!
kramar

Last day in Sweden

Jaha, då var snart min "semester" i Sverige slut. Gått otroligt fort, men också långtsamt. Nu börjar det krypa lite i kroppen att få komma tillbaka till lite puls. Sjukt skönt och relaxing att vara hemma, bara träffa min älskade familj och släkt men nu är jag sjukt taggad på att komma tillbaka. Wiiii.

Idag väntar en rolig dag. Eller egentligen inte superkul men när jag gör saker hela tiden så tycker jag det är kul. Ska strax ta på mig och gå ut och gå, sen sola. Därefter ska jag och Pau köra till Ängelholm och träffa Alex, vidare till mormor och morfar för avsked, vidare till stan för växling av pengar, vidare till affären för inköp av lite grejor, hem packa, städa, laga middag då pappa är bortrest till ikväll, till gymmet och sen hem och kolla film.

Yep, that's it.

Nu ska jag ta på mig och gå ut i snön.
xx

2 januari

Andra dagen på det nya året. Allt känns så nytt och fräscht! Jag sov hos mamma igår, kollade två filmer och bara hade det mysigt. Hon hade köpt världens största godispåse, och jag åt ingenting. Snacka om disciplin. Haha. Men sugen var jag. Idag har jag varit ute och gått i det härliga vädret och nu håller jag på att fixa mig för ska strax möta upp min älskade lillsyrra och äta kinamat och sen gå på bio. Mysigt. Sen ska vi båda sova hos mamma och kolla film. Kommer nog avlida på bion utan godis, men ja då får jag väl göra det antar jag. Tänkte äta wokad kyckling och grönsaker iaf. Yummie.

Det är så härligt att vara hemma, men visst börjar det kännas i kroppen att jag vill tillbaka hem. Men jag ska suga ut det mesta från dem här dagarna som är kvar i Sverige, och mysa massa med min älskade familj.

Ska bli så kul att Amanda kommer och hälsar på mig bara en vecka efter jag kommit hem, och sen ska jag till Santa Barbara 10 dagar. SOOOOL!

Living the dream så att säga.

Gotta go!


1 januari 2010.

Gott nytt år på er! Visst känns det härligt, en nystart!

Riktigt taggad för detta året, jag bara känner det i hela kroppen att det blir ett toppenår. Igår var väldigt mysigt. Alex kom till mig vid tre, vi spelade spel och snackade några timmar innan vi åkte till mamma en stund. Tillbaka till pappa för middag vilken bestod av hummer till förrätt, fisksoppa till huvudrätt och någon slags pannacotta till efterrätt. Kvällen spenderade vi sedan framför brasan med massa gott och vid tolvslaget körde vi ner till stranden för att ta del av alla fyrverkerier med min älskade Alex! Kunde inte bli en bättre start på det nya året, vakna upp pigg och inte alkoholförgiftad som alla tidigare år haha.

Nu ska jag snöra på mig gympaskorna och ut och gå i några timmar, och sola ska jag med göra. Ikväll blir det bio. Wuuh, jag känner redan på mig att mitt sockerförbud kommer döda mig. Men jag ska klara det! No more sugar in my life haha.

Talk to you later.

RSS 2.0